zaterdag 21 januari 2017

Zondag 1 januari

Feestelijk wensen we elkaar 's morgens vroeg gelukkig nieuwjaar.


De tuktukker van het hotel brengt ons naar het station 




en helpt met het kopen van kaartjes voor de trein van 09.30. In de hal vindt een gebedsdienst plaats. Vanwege 1 januari, volgens onze tuktukker.







We zijn niet de enigen die met de trein richting Badulla willen! Veel toeristen, waaronder behoorlijk wat backpackers, een enkele Srilankaan.

De trein is vol, maar door behendige samenwerking lukt het om zitplaatsen te vinden. We zijn blij dat we 2e klas zitten: de ramen kunnen open.
De treinreis is een belevenis. Het wordt voller en voller in het gangpad. De trein dieselt in rustig tempo omhoog. Prachtige berglandschappen komen voorbij. Mensen zwaaien naar ons.


























   


                              







Het is koud in Nuwara!
Bij het station informeren we eerst of we kunnen reserveren voor 3 januari. Nee, volgeboekt. Maar net als vandaag in Kandy kunnen we altijd nog een uur vantevoren komen en een kaartje kopen...
Als we het station uitlopen staat er nog 1 tuktuk, maar die heeft al passagiers. We nemen een taxi (800 rp) en die brengt ons naar ons adres, althans onderaan een heuvel vol huizen. Het duurt even voordat onze gastheer ons met zijn tuktuk komt ophalen.
Dat adres is een teleurstelling. Nihawana Lake View lijkt meer een soort eenvoudig airbnb-adresje, een (overigens nette) kamer bij een jonge tuktukker. Gelegen op een helling, inderdaad met uitzicht op het (lelijke) meer, tussen andere tamelijk schamele huizen waarvan nog heel wat met een bordje 'rooms'. Die huizen staan aan hobbelige zandpaden.
Een uur lopen naar restaurants en winkels. Te ver, vinden we. We besluiten iets anders te zoeken. De jonge man is zo aardig om ons te helpen zoeken. Terug in de tuktuk, we hobbelen de helling af, daarna langs het meer naar het centrum.
Aan de Lucky View Road, een straat vol hotelletjes, ligt het door de reisgids aanbevolen Carnation. Dat is echter bezet en zo komen we terecht in hotel Green Garden aan de overkant, dat geen groene tuin heeft maar wel een acceptabele kamer, met balkonnetje en een douche met koud en (na enig geregel) heet water.

In de namiddag lopen we warm aangekleed via het poepsjieke Grand Hotel het centrum in, of wat daarvoor doorgaat. Enkele straten met tussenliggende pleintjes. Veel winkeltjes, een supermarkt (Cargill's Food Store, ook drank), een marktje, twee restaurants, eetstalletjes. Eten een hapje in The Pub, met tv.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten