zondag 22 januari 2017

Vrijdag 30 december

Om 6 uur op, en om half 7 zitten we vooraan in de bus naar Kandy.
Twee jonge mannen bestieren de gang van zaken. De ene zit achter het stuur en jakkert zo snel mogelijk (toet! Toettoet! Toet toet toet!) van halte naar halte. (Hé, die vrachtwagen met hout hebben we nu al vier keer ingehaald.)



De ander regelt dat iedereen betaalt, ook al is de bus nog zo vol. En ja, vol wordt de bus! Propvol.

Even na 9 uur staan we bij het meer van Kandy en om half 10 bij ons hotel, Green Woods Guesthouse, buiten het stadsgewoel, geplakt tegen een helling. Onze kamer heeft net als drie andere geen raam, de deur opent op de eetzaal en daarvoor is een balkon met uitzicht op het oerwoud van natuurreservaat Udawatte Kele. Frisse lucht door een open rooster boeven de deur en open ramen (met sierhekwerk om de apen buiten te houden) in de eetzaal, die ook voorzien is van een zithoek.
De ontvangst is gastvrij. Hebben we al ontbeten? Nou, eigenlijk niet. Na een kwartiertje staat er een heerlijk ontbijt voor ons klaar. Een aap kijkt begerig naar binnen.
Goed adres, Green Woods!

's Middags gaan we naar het tempelcomplex. Er is strenge controle, apart voor mannen en vrouwen. Mijn broek is net te kort, ik moet een sarong kopen en vind er een voor 200 roepies in een van de stalletjes.
Maar hoe doe je zo'n lap het best aan? De beambte in het hokje legt het me zorgzaam uit, met glimlach.

 

Voor de ingang van de Tempel van de Tand (van Boeddha, die moet erg veel tanden gehad hebben) staat een rij, weer van die controlehokjes en een kassa. 1500 roepies per persoon, voor de twee paleizen, museum en tempel in één. Handig, zo'n koppelverkoop, want gewoonlijk zijn tempels gratis, al wordt (net als in de christelijke kerken) een donatie op prijs gesteld.

    


Zomaar een varaan aan de oever van het stadsmeer.        Old boys headquarters...?

We doen het niet, gaan smoothies drinken in Empire en bezoeken daarna het Museum van het Boeddhisme apart (500 roepies entree). Hoewel dat museum duidelijk voor boeddhisten is bedoeld, want er is nagenoeg geen uitleg, komen we er toch wijzer vandaan. Grappig zijn de zalen die door landen zijn ingericht, zodat we, na het algemene (Srilankese) deel van India door Nepal en zo verder trekken, tot en met Indonesië, Japan en China, waar Boeddha een wat Chineser gezicht krijgt. Zelfs Pakistan is vertegenwoordigd.

We lopen naar het door Trotter warm aanbevolen eettentje Garden Café, aan het eind van het meer. Zien onderweg nog wat vogels en een varaan.
Garden Café heeft geen garden en is druk en heet. We kopen wat roti en dal en picknicken in de tuin van een tennisclub.

Om 17.00 is er een voorstelling Srilankaanse dans in Kandy Lake Club. Aanbevolen door de reisgids, dus vooruit, en het kost slechts 1000 rp pp.









Meer dans? Zie 
https://youtu.be/UezuR926Qws
https://youtu.be/JekK00zc9W4 (de vuurdans)
https://youtu.be/NyqnacGIN28
https://youtu.be/U_KScOEr-4Y
https://youtu.be/KuqgYK1RXdc
https://youtu.be/gNdqtnbptzQ
https://youtu.be/FB7J6D2Sfc4
https://youtu.be/d0mfNykKPY8
https://youtu.be/3Rq_El8JjqE




Geen opmerkingen:

Een reactie posten