zaterdag 21 januari 2017

Dinsdag 3 januari

Wat zijn we blij dat we het koude, miezerige Nuwara gaan verlaten.

De trein (9.30, richting Badulla) was al volgeboekt, maar net als in Kandy: geen nood, toch kaartjes gekocht en dankzij vroegtijdig aanwezig en snel handelen zitplaatsen bemachtigd. Dat geluk gold niet iedereen... Opnieuw veel Chinezen in het gangpad. Nog nooit mensen zoveel foto's zien maken.
Het was een gemengde passagiers-goederentrein en in Diyathawala en Bandarawela moesten er wagens los- dan wel vastgekoppeld worden, wat per keer ruim een half uur duurde. Die ene reusachtige dikke Oostenrijker zocht wel drie keer de wc in het stationsgebouw op.
Om tien voor 3 kwamen we aan in Ella.

Foto's treinreis:



 

 



 




 


 



 


 
 

 


 




 






 

 

 

 

                         


Eindelijk, Ella.
Wat een drukte! Hoezo rustig klein dorp (reisgids)... De hoofdstraat bonkte rockmuziek, overal toeristen, overal (wel handig) restaurants en café's.

Sun Top Inn, ons hotel, ligt gelukkig ver genoeg van de hoofdstraat. In de verte nog het lawaai, maar 's avonds vooral kikkers. Twee jonge jongens doen hun best om het ons naar de zin te maken.

We lopen een eindje richting Little Adam's Peak, en drinken thee op het terras van Ella Flower Garden Resort, dat een prachtig uitzicht heeft.
We eten bij Ella Village Restaurant, voor een zeer schappelijke prijs erg lekkere rice & curry, zonder muziek. (Dat is een aanbeveling.)

Met de eigenaresse overlegd over 7/8 januari. We hadden eerder enkele keren geprobeerd via Booking de data te veranderen (7-1 weg in plaats van 8-1) en dat lukte niet. Toen berichten naar Sun Top Inn gestuurd. Geen reactie.
Bij aankomst blijkt dat SUn Top Inn graag wil dat we de commissie voor die nacht betalen. Ik dien per e-mail een klacht in bij Booking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten