zondag 22 januari 2017

Dinsdag 20 december

We vertrekken om 8 uur. Voor 10000 roepies brengt een jonge chauffeur ons in zijn kleine Tata Mahindra om te beginnen langs een vismarkt op een kustweg en een visser die net zijn verse vangst aan wal brengt, op het strand, en direct verkoopt. Hoe vers kan je vis zijn...
De net gevangen rog ligt nog naar adem te happen.






 

 

 

 

 



 

De aldus gevangen vis wordt direct verkocht.

 

 

 


Voor een indruk van de rit langs de kustweg zie hier (inclusief vismarkt) 
en hier.
Voort naar een grote hindoetempel, die gerestaureerd wordt.

 

 

 

  


Vervolgens gaan we naar een natuurgebied, de Annaiwilundawa Tanks Sanctuary, vallend onder de Ramsar ConventionWe zien daar vooral veel vogels. 

 

 

 




Daarna is het gedaan met de uitstapjes. Om half 1 zijn we weer op de hoofdweg.

Om ongeveer 3 uur komen we aan bij Thimbiriwewa Eco Lodge, geboekt via Booking. We zijn de enige gasten, en we worden onder gebracht in het enige huisje. Het staat in een bosje, naast de weg. De term eco slaat hier kennelijk vooral op de eenvoud en de uitvoering van het meubilair op het ruimte terras van het hoofdgebouw: veel knoestig hout.
Het huisje mag dan 'eco' zijn ingericht, met lemen muren e.d., alles doet het en er is warm water. Het terrasje ervoor biedt uitzicht op een klein grasveldje, en bomen. (Het bosje.) Als we om de rechterhoek van het terras kijken, dan zien we wat planten, wat rommel, een sloot en de weg. Het is overigens niet de hoofdweg, maar de weg naar het dorp Thimbiriwewa en de ingang van natuurreservaat Wilpattu. 's Avonds is er weinig verkeer.



 



Onze gastvrouw Champa bestiert in haar eentje de zaak. De 'boss' zou misschien nog komen. Niet dus, maar dat is geen bezwaar want Champa blijkt een goede gastvrouw. Ze is eerst wat stilletjes, ook doordat onze eerste reactie op het huisje niet heel geestdriftig was, maar ze ontdooit allengs. Ze regelt een excursie naar Wilpattu voor ons. Met zijn tweeën in een jeep met chauffeur, met mondvoorraad voor onderweg, 10000 roepies. Het lijkt ons goed.

Er zijn ook fietsen. Daarmee verkennen we het dorp verderop. 

 

 




's Avonds smullen we van Champa's overvloedige rice & curry en het speciaal voor ons gehaalde bier.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten