zondag 22 januari 2017

Maandag 26 december, Polonnaruwa

Heel vroeg op, vogels bekijken, o.a. de Asian Open Bill stork.
Vervolgens ontbijt:



Het wordt al snel klef-heet.

Vervolgens dat waarvoor iedereen naar Polonnaruwa komt: de tempelroute. We doen hem per fiets en bezoeken niet álle tempel-, klooster- en paleisruïnes, maar wel veel. De 'sacred quadrangle', manik vehera, rankot vehera, lankatikala...

Deze tempelroute is toeristischer dan die in Anuradhapura. Veel Srilankezen, nog steeds, maar de meesten hen lopen net zo toeristisch te doen als de vele buitenlanders. Er is dan ook geen enkele tempel in functie.
Wel lopen er nog bewakers rond die toezien op het naleven van eerste vereisten: schoenen uit, hoofddeksels af, niet met je rug naar Boeddha. Een toerist die dat laatste vergeet, wordt terzijde genomen en moet ter plekke de foto's wissen.
Ik ben blij dat ik in korte broek kan blijven lopen. Het is erg warm, klefwarm.
Wel de moeite waard, deze tocht, er is veel moois te zien.

Hier wat foto's:

 
Hierboven links een zogenoemde maansteen.

 


 

 


 


   

 

 

 



  

 




                       


                                                          

Even lunchen en douchen in ons guesthouse, en om half 4, als het iets minder heet is, naar het museum. Dat heeft enkele interessante maquettes en voorwerpen. Nog even een parkje mét (ruïne met leeuwenkoppen), weer even over de dijk.

Einde middag troont onze gastheer ons mee naar de bomen vol vliegende honden, enkele paden verder. Het zijn er honderden! Ik weet er tientallen te filmen die komen aanvliegen als in een vampierfilm.

Nog een vliegende honden-video's van eigen makelij?

https://youtu.be/Im-1urlBmE4, met excuses voor de schokkerige cameravoering



Geen opmerkingen:

Een reactie posten