zondag 22 januari 2017

Zaterdag 24 december, Anuradhapura

Vroeg op, naar Help Green Park, niet ver van het hotel. We denken er zo binnen te fietsen, maar ho, een oude man met hark houdt ons staande. Toegang betalen, 100 roepies.
Een klein, mooi park, waar we diverse vogels zien, o.a. kwak en purperreiger.

Inpakken. Ontbijt met hoppers, weten we wat dat zijn (dunne pannekoekjes in komvorm). We eten er iets te veel.
We krijgen een recept voor gesmoorde uien: snipperen, mengen met kruiden (kaneel, chili, geelwortelpoeder, kerrybladeren, ...), beetje suiker. Eerst goed mengen, dan bakken in wat olie.
Hier de meester-hopperbakker:

 

We fietsen naar de Isumuruni-rotstempel, maar we laten bij nader inzien de tempel voor wat-ie is (er is al genoeg belangstelling voor de monniken)


... en fietsen het Thissa-meer rond. Dat duurt ietsje langer dan we dachten, doordat een deel van het pad uit enorme geulen en kuilen bestaat en we halverwege even de weg kwijt zijn.

Uitchecken en per tuktuk naar Lake Wave. We zitten in de tuin...en genieten van t uitzicht over t meer.
Onze kamer heeft 2 grote 2pers.bedden en een muskietennet er tussen in. Sri-Lankese oplossing: we schuiven een van de bedden onder het net. 

  

... lopen naar een supermarkt, met weer fraaie zakken rijst en bonen,



.. eten wat op ons balkon terwijl gastheer Upali helaas het gras maait. Daarna opnieuw in de tuin met leeswaar e.d., en in de namiddag een uitstapje naar de markt aan de overkant. Volgens Upali een heel grote, maar vergeleken met die van Negombo vinden wij hem klein. 

 

 

 

Heen per tuktuk, terug lopen we.
Halverwege zien en horen we een krijsende boom in het meer. De boom krijst niet, inspectie met verrekijkers leert ons dat het minah's zijn. Apart, want die overal voorkomende vogels kunnen ook heel mooi zingen.

             

                                                   



Upali's vrouw Susunda serveert ons een goede rice & curry. We zitten met zijn tweeën in de grote eet- annex tv-ruimte, met gezellig tl-licht.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten