zondag 22 januari 2017

Zaterdag 31 december, Kandy

Tja, wel of niet naar de Tempel van de Tand, en zo ja, wanneer. Er zijn drie of vier vieringen (puja's) per dag. De mededelingen over de te verwachten drukte liepen nogal uiteen.

Of toch maar een eind wandelen en vogels bekijken in het Udawatta Kele-reservaat.

Op advies van onze gastvrouw gaan we naar de Botanische Tuin van Kandy, een van de grootste ter wereld.
Een goed besluit. Het is er koel, net niet al te druk en er valt wat te zien: Srilankaanse families, bijzondere bomen, struiken en kruiden, enorm veel vliegende honden, en hier en daar een nieuwe soort vogel, waaronder prachtige flowerpeckers.

  

 

             

   

    

 



 

 

 




 


 


 

 

 

 


 





 

 





 




In de namiddag gaan we toch richting tempel. Maar we hebben geen zin om de 3000 rp toegang te betalen en bezoeken de ernaast gelegen tempelterreinen. Heel fijn! Die blijken minstens zo boeiend, bovendien zijn er (in tegenstelling tot de Tand) veel meer gelovigen dan toeristen.

 

Ons oudejaarsdiner vindt plaats in restaurant History. Met een stel Vlaamse vrouwen zijn we de enige gasten... Maar de zaal en de foto's (Kandy vroeger) zijn mooi, we zitten prima, bij het balkon, en het eten is lekker.




En dan is het nog maar even over 9. Bij Slightly Chilled Bar even wat drinken? Nou, er vindt een 'party' plaats en de toegang is 1500 rp., waarvan 600 voor een drankje. Er worden live muziek en DJ beloofd. We kijken even.
Het feest swingt nog niet echt, ook al staat de mUek al luid zat, en we kunnen ons niet goed voorstellen dat het leuk is om hier zo'n drie uur (tot na middernacht) te blijven om dan ook nog tegen allerlei volslagen onbekenden Happy New Year te brullen.
Ja, lieve lezer, we zijn oud...
Oudejaar vieren we op het balkon van Green Woods, en we gaan ruim vóór de jaarwisseling naar bed. Het is een van de rustigste jaarwisselingen die we ooit hebben gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten