zondag 22 januari 2017

Vrijdag 16 december: start

Toen we besloten om een maand naar Sri Lanka te gaan was het volgende besluit om geen georganiseerde reis te boeken. Te duur, te veel vastigheid, geen zin in een bus of (nog duurder) een permanente gids met auto.
Zelf boeken, dus.

Toen we begin herfst 2016 zochten naar een vlucht bood Turkish Airlines ruimschoots de beste prijs: € 630 met redelijke vertrektijden en 1 overstap: in Istanboel. Helaas erg lang maar toch te kort om de stad nog even in te gaan.  (Bovendien zouden visa voor twee personen zo'n 50 euro kosten. Wat veel voor een avondje Istanboel.)

Later kwamen we mensen tegen die ongeveer die prijs betaalden voor een rechtstreekse vlucht (KLM/Corendon) met overnachting. Toen wij zochten, was de rechtstreekse vlucht van KLM 950 en bood Corendon geen periode langer dan 2 weken.

Misschien loont het om laatste-minuut-aanbiedingen af te wachten....

Aanvankelijk hadden we alleen voor de eerste drie nachten een hotel geboekt (Silver Sands in Negombo, zie 17 december). We begrepen echter dat het in december en januari nogal druk is in Sri Lanka, dus uiteindelijk hebben we meer geboekt, via Booking en Agoda, met de Trotter-reisgids als leidraad. (Thuis ook de Lonely Planet.)
Dat bood wel gemak, maar soms ook ongemak want beperking van bewegingsvrijheid, en ter plekke bleek dat er soms een overvloed aan overnachtingsmogelijkheden is. Was dus niet nodig, dat vooraf boeken. Scheelde wel georganiseer tijdens de reis, maar bracht ook een keer wat gedoe, zie 1 en 7 januari.

Koud en miezerig bij vertrek.
De vlucht met Turkish Airlines vertrok op tijd en verliep naar verwachting, inclusief de érg lange overstaptijd op vliegveld Istanbul.
Veel te zien op vliegveld Ataturk, echt een knooppunt van oost en west.             



Dit reisverslag is achteraf gemaakt, is dus geen echt blog. Dat verklaart waarom 'oudere berichten' (onderaan scherm bij doorscrollen) nu juist verwijst naar recentere dagen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten