zondag 22 januari 2017

Maandag 19 december, Negombo

Vroeg op. Mooie schepen varen voorbij.

 






Weer naar de markt, nu heen via de gracht van Negombo. 


 


 




Vandaag markt met verse vis. De vismarkt ligt aan zee, en nog dichter bij zee wordt de vangst schoongemaakt en deels te drogen gelegd. Aparte geuren. Een visser geeft 'spontaan' uitleg. Hij leert Engels en dat kost geld. Kunnen we niet iets bijdragen?... Zijn uitleg is best informatief, maar toch niet de 900 roepie die hij nodig zou hebben voor zijn Engelse les. We schepen hem af met 100 roepie. We zien meer van deze zelfbenoemde gidsen bezig op de vismarkt.

 

 

Na de vangst de schoonmaak:



 

 

 

 

 


  


  

 

 


  


 

 


 

De eigenlijke vismarkt:



 

 




 


Hè hè... Geen vis.


In het Ice Bear-café praten we met een Duitse man die in Negombo woont en elke dag hier koffie komt drinken. Zijn echtgenote is overleden en de warmte hier bevalt hem. Hij spreekt nog nauwelijks Singalees.

Leuk, al die katholieke kerken aan de kust, maar toen we kwamen, passeerden we toch een boeddhistische tempel? We zoeken hem op. In één gebouw is net een ritueel gaande: lange rij monniken achter tafels krijgen eten en bloemen van mensen. Dat zal vaker gebeuren, want de monniken zien er niet uit alsof ze honger lijden.


De tempel opzij heeft een grappige ingang: de bek van een leeuw. Lijkt wel een pretpark! 




Binnen staat op de muren een levenstrap en het leven van Boeddha geschilderd.


 


Zie pagina Tempel Negombo voor veel meer foto's.


Terug fietsend naar de kustweg en Silver Sands komen we door een moslimwijk. Een grote moskee, gesluierde vrouwen, mannen met dat typische mutsje op.


's Middags regelen we vervoer, door diverse reisbureautjes ('taxi service', 'excursions', e.d.) af te struinen en de prijzen te vergelijken. Aan de bus zijn we nog niet toe en per trein naar Thimbiriwewa is ingewikkeld. Bovendien willen we een vogelgebied bekijken dat ver van de hoofdweg ligt.

De goedkoopste regelaar biedt 8000 roepie, maar we gaan in zee met een bureautje dat betrouwbaar oogt, voor 10000. Het vastleggen van de afspraak bestaat uit het uitwisselen van telefoonnummers en een bonnetje. Vooraf betalen hoeft niet (en willen we ook niet).

Tegen de avond kom ik nog een hindoetempel tegen waar een viering plaatsvindt.


We dineren bij Sea View, een van de weinige betaalbare eettentjes waar je een tafeltje buiten in een zijstraatje hebt. Aan restaurants overigens geen gebrek in Negombo en ook zijn overal 'rooms available'. Hoe die kamers zijn hebben we niet onderzocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten