zaterdag 21 januari 2017

Donderdag 12 januari

Vroeg op, en daardoor denkt Hettie ineens: toch mee met gastheer? We bellen maar hij neemt niet op. We doen ons oude plan: nog één keer de Indische Oceaan in, nog één keer ontbijt bij Mangrove.
Met uiteraard afscheidsfoto's...

 

Bij terugkeer in huisje meldt de beheerder dat de eigenaar heeft gebeld en daarom nog eens een telefonade. Het kost wat moeite (zijn Engels is ook weer niet zo goed) om duidelijk te krijgen wat hij aanbiedt, het komt er op neer dat hij nog in Tangalle is. Hij was gisteren wellicht geheel vergeten dat het vandaag Vollemaansdag is, een feestdag.

We gaan doen wat we oorspronkelijk van plan waren. Per tuktuk naar het busstation van Tangalle, per bus naar Matara, zoals vaker onder zegenrijke bescherming:




En per trein naar Galle, en dat verloopt allemaal soepel.



 


In Galle staan er tuktuks klaar. 300, roept er een. Dat is veel. 400, een ander. Fixed prize, 200, roept er een en die nemen we. Er wordt gelachen, want eigenlijk had-ie ook 300 moeten roepen, begrijpen we. Vergissing in ons voordeel.

De tuktuk brengt ons naar het hotel dat we 27-12 na advies van onze buren in Polonnaruwa belden, Hotel Weltevreden, en dat we tweemaal hebben gemaild. Er blijkt niets bekend van een reservering, maar er is wel een kamer vrij. Vreemd.

Hotel Weltevreden is een van de oudste huizen in Galle en biedt na de loppy een tuintje met links en rechts kamers aan een omloop, waarop voor elke kamer een tafeltje en stoeltjes staan. Achterin is nog een andere tuin, en een iets rotere kamer.
Het tuintje is leuk, de kamer is echter de slechtste die we tot nu toe hadden. De kamer is klein, warm water is er nauwelijks, er is slechts één lichtpunt en één stopcontact en de beheerder net iets te joviaal. Voor 6000 roepies vinden we de prijs-kwaliteitverhouding niet in orde. Maar ja, het is toch maar voor een nacht.

Hier wat foto's:


 (de ingang)

   


We struinen Galle door en regelen ons vervoer naar de luchthaven. Eerder aan de telefoon had de beheerder of oude eigenaar van Weltevreden iets geroepen van 6000 maar dat blijkt achterhaald. De beheerder biedt 9500. Dat vinden we teveel en al lopend door Galle zien we dat 8000 de standaardprijs is.

Galle is een mooi oud stadje, maar wel heel toeristisch. Het Volendam van Sri Lanka, als het ware. De moeite waard om te zien, maar niet langer dan een dag.

Er wordt gebadderd..


 

De bijzondere gebouwen... met o.a. de in moskee veranderde oude Portugese kathedraal...

 

(Er is een grote moslim-minderheid in Galle.)

 

 




Er is een slangenbezweerder die je zijn slang uitleent...

 

 


 Wandeling langs de buitenmuur van het fort...

 

 

 Het is een feestdag, er is veel volk op de been...

 

 



 

 ... fotograaf die opnames maakt voor een modeblad...
 


 




Ons laatste avondmaal in Sri Lanka gebruiken we bij The Starway, een aardig  restaurantje met dakterras. De rice & curry is er prima. Waarom er geen bier te krijgen is? Er wordt verlegen gelachen: omdat het Vollemaansdag is.

Inchecken blijkt niet mogelijk. We luisteren 's avonds naar de afscheidstoespraak van Obama.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten