zaterdag 21 januari 2017

Maandag 9 januari, Tangalle

Vroeg op, we zwerven wat over het terrein, gaan naar zee en lopen een tweehonderd meter richting plaatsje, zodat we terechtkomen bij de resorts aldaar: Mangrove en Shivas. (En nog wat verderop.)
Mangrove biedt uiterst aantrekkelijk ogende huisjes pal aan het strand! (Later komen we er op internet achter dat ze zo'n 80 euro per nacht kosten, vier keer zo veel als wij betalen.) We zwemmen in zee en ontbijten in het restaurant aan zee.
Nou ja, zwemmen... De kracht van de branding is groot. De kunst is net achter de golven te komen (waar je allang niet meer kan staan) en ons te laten meevoeren naar het strand, uiteindelijk meerennend met de golf. Maar soms worden we compleet omver gegooid door het terugtrekkende water. Wel lekker, maar geen zee om ver in te zwemmen of rustig in te badderen. De badgasten zijn vooral ligstoelgasten.

We gaan per fiets op zoek naar Puranagama Lodge, die gemiste boeking. Daarvoor keten we eerst naar de hoofdweg en dan twee kilometer verderop rechts, langs een kantoor voor 'migrant workers in Sri Lanka'. (Die zijn er, kennelijk.)
We vinden de drie hutten en het hoofdgebouw van de lodge. Compleet verlaten, op een oude, tandeloos glimlachende bewaker (?) na. Die spreekt geen Engels, maar laat ons wel het interieur van een hut zien. Inderaad, het dak kiert overal... Eén stortbui en het hele huis is nat, om van de muggen maar niet te spreken.
Heel eco allemaal, veel leem, maar wel voorzien van douche enzovoort en heel ruim, met dito terras. Eén hut kijkt uit op een plas. We gaan op het terras zitten en bekijken de vogels, zien zowaar twee nog niet geziene soorten: een yellow wattled lapwing (oftewel malabarkievit) en een shikra.
Wat jammer dat dit project ter ziele is... (al doet de website anders vermoeden).
Hier wat foto's:

 

 

 
 

 

 



's Middags rust op King's Elephant. Soms wandelen koeien het terrein op. Die worden vriendelijk gemaand het terrein weer te verlaten, de eerste keer door de beheerder, de tweede keer door ons, want hij is even weg.

Na zonsondergang avondmaal bij Coconut Island. Een gebakken vis, erg lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten